Pages

nuffnag

Monday, April 25, 2011

Tak dapat update AV?

Hari ni ada laptop tak dapat update AV. Solution yang aku amik memula remove dan install balik. Masalah tetap sama. So macam besa, kita tanya En Google la. Aku dapat dari forum http://forum.engkabang.net  dan aku berjaya setlekan masalah aku ni.

Dari apa yang aku baca, masalah ni adalah disebabkan oleh conficker.worm iaitu ia sebabkan av tak dapat diupdate. So kita bukak download.cnet.com untuk. Search software berkenaan. Contohnya macam aku pakai Sophos.Tapi kena ulang banyak kali sampai berjaya. Kalau tak berjaya jugak tanyalah kepada yang pakar.hehe

Setle masalah gua!! =D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...