Pages

nuffnag

Tuesday, September 24, 2013

Freemake Downloader

Assalamualaikum.

Akhir-akhir ni Youtube downoader aku bermasalah nak download. Solutionnya, aku cari downloader yang lain la. IDM aku pun sat boleh pakai, sat dak.

Cara seperti biasa adalah tanya En. Google. So keluaq la berjeda-jeda downloader. Akhir sekali aku jatuh hati dengan Freemake Downloader. Interface dia menarik. Jom godek kat http://www.freemake.com/


Tapi untuk menggunakan Freemake ni, pastikan install .NET FRAMEWORK dulu. Pastikan jugak anda sedang online untuk install. Tapi dia ada jugak untuk offline version. Mudahkan! :) Lagi satu dia lebih laju bila kita download berbanding YTD

Selain dari downloader, freemake ni juga ada video converter. Bukak dan pilih la nak yang mana. Keburukan freemake ni, dia kena install sesatu. Kalau dia satukan semua sekali kan bagus. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...