Pages

nuffnag

Monday, September 23, 2013

Good Doctor | 굿닥터




Assalamualaikum. Sekarang tengah layan cerita ni. Dah episod 14 dan minggu ni masuk episod 15 dan 16.

Cerita ni mengisahkan pasal Park Shi On yang sakit Sindrom Savant dan dia ni berpewatakan macam budak-budak. Impian dia nak jadi Paediatric Surgeon, pakar bedah kanak-kanak kalau tak salah. Akhirnya berjaya.

Park Shi On ni punya kelebihan dia boleh menghafal tahap giler la, bukan setakat hafal, tapi boleh imagine tubuh badan pesakit macam 3D. Kira tu kelebihan dia berbanding orang biasa. 

Tapi sedihnya, waktu dia kecik, bapak dia tak suka sebab dia lain dari lainkan. Abang dia la yang banyak suport dia sampai la abang dia mati. Sedihhhh..

Kalau nak baca selanjutnya boleh ke http://asianwiki.com/Good_Doctor  . Kalau nak tengok online boleh ke http://www.maaduu.com/. :) Haa, free lagi iklan kat sini.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...