Pages

nuffnag

Thursday, September 12, 2013

Windows Theme yang Menarik!

Assalamualaikum. Hari ni matahari dah muncul selepas beberapa hari merajuk. Cuaca dah panas. :(

Hari ni aku terasa nak share theme windows yang cantik-cantik. Serius cantik! Bila dah letak kat lappy ka, kat desktop tu, tengah stress keja mesti rasa rilex bila tengok gambaq-gambaq ni.

Cara yang aku nak tunjuk ni guna Windows 7 ye.
Klik kanan dah pilih properties seperti pada gambar diatas

Kemudian klik seperti anak panah gambar diatas

Tadaa, maka kat sini pilih la gambar yang hampa suka. Garisan merah tu tanda dia akan tukar semua sekali la

Kalau hampa nak tukaq background saja pilih background la

Kalau tak mau ikut step tu p kat sini ja, mudah http://windows.microsoft.com/en-us/windows/themes

Yang pasti gambaq kat sini memang cantik hokey! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...