Pages

nuffnag

Wednesday, November 6, 2013

Rumah P.Ramlee Pulau Pinang

Assalamualaikum..Heloooo

Sambungan dari Bukit Bendera ni. :)

Selesai makan kami gerak ke Rumah P.Ramlee. Memula tu confuse jugak, buka ka hari sabtu ni. Yela mana la tau dia ikut office plak kang. Kira p ni main aci ja la.  Kalau buka masuk tak buka balik la sebab waktu tu around 4pm lebih dah. Sampai terus Wafa tanya guard dan dia cakap buka dan masuk kat belakang untuk parking keta. Apa lagi, semangat la kami. :)

Kat sini tak dak entrance fee. Dalam pejabat Arkib tu tak boleh ambik gambaq, so tak dak la gambaq. Dalam tu ada banyak la gambaq dan barang tinggalan P.Ramlee. Sambil tu, depa pasang jugak lagu hasil karya P.Ramlee. Kira enjoy la.

Bersebelahan tu ada rumah P.Ramlee. Masih cantik dah utuh. (bahasa sungguh!)

Since 1991
Laman dapur

Cantikkan!

Dibuka setiap hari kecuali Isnin. Kalau cuti am atau cuti sekolah depa on ja. Jam 10am hingga 5.30pm. Kepada yang datang Penang boleh la singgah ke sini. Untuk maklumat lebih lanjut boleh ke Arkib . Aku tak tau nak habaq lagu mana lagi, hampa mai la no.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...