Pages

nuffnag

Sunday, April 6, 2014

49 Days Korean Drama

Assalamualaikum..  uit!!
 Nak share cerita ni dah lama, tapi tak berkesempatan. Cerita ni tahun 2011 punya dah best layan. Mesti ada yang dah tengok.

sumber photo google

Nak share sinopsis sikit.

Cerita ni mengisahkan Ji- Hyun ( Nam Gyu- Ri) yang terlibat dalam kemalangan. Tiba-tiba dia terpandang dirinya sendiri  terlantar selepas kemalangan tu. Semua orang kat situ tak nampak si Ji Hyun kecuali lelaki bermotosikal ( Jung Il- Woo ) saja yang nampak. Lelaki tu adalah Sceduler .(konon-kononnya la dalam cerita ni) Sceduler bagitau Ji- Hyun kalau dia nak hidup balik, dia kena pastikan tiga orang ( selain ahli keluarga ) menangis dengan hati yag ikhlas dalam tempoh 49 hari. Jika berjaya, dia akan akan terjaga dari koma dan dia boleh hidup lagi. Dia hanya terfikirkan tunang dan dua sahabat baiknya saja.
Untuk 49 hari seterusnya, Ji- Hyun menggunakan badan Lee- Kyung (Lee Yo –Won) dalam usahanya untuk mencari tiga oang tersebut . Kemudian untuk meneruskan kehidupan itu jugak, Ji- Hyun bekerja  di restoran milik rakannya, Han Kang. (Jo Hyun- Jae )

Kisah sebenar  yang menyebabkan kemalangan tu adalah kerana  Ji- Hyun ternampak  kawan baik dan tunangnya berdua-duaan.  

Ending cerita ni memang tak di sangka. Kalau nak tau tengok ok. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...