Pages

nuffnag

Wednesday, April 1, 2015

Cuti ke Pulau Pinang

Assalamualaikum, aip!! Tengok tajuk mesti dah boleh agakkan. Hehe, berapa kali da asyik p sana. Ala, yang tu paling dekat dan paling jimat masa nak p. ;) Dikala masing-masing sibuk dengan agenda tersendiri, hujung minggu ni ja kami dapat bersama. (Perasan tak ayat dah koi poyo?)

Percutian ni asalnya bermula sekadar omong kosong, dan bercambah dengan angan-angan Mat Jenin, tetiba jadi kenyataan. Dengan sapa? Ofcos dengan sahabat-sahabat gue group mychingu iaitu Wafa dan Aq. Selalu kami p balik hari, tapi alang-alang why not tiduq semalam, nak balik lewat pun tak risau sangat.

Bajet kami RM200 exclude penginapan. Tapi sebenaqnya kalau dah include penginapan pun dah cukup. Mana-mana pun boleh la. Makan, tiket, tol, (masuk pulau)minyak, dan kupon parking.

Antara tempat yang kami p adalah:


  1. War Museum 
  2. Fort Cornwallis
  3. Penang Art Street
  4. Padang Kota
  5. Peranakan Museum
  6. Camera Museum
Banyak tak? hehe.. Ok next entry kita akan lebih detailkan perjalanan kita ni ye.

Belanja satu gambaq welfiaq, ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...