Pages

nuffnag

Monday, June 22, 2015

Camera Museum, Penang

Yuhuuu.. cak!!
Assalamualaikum, Keyakinan nak siapkan entry Penang sebelum puasa, tapi nampaknya sia-sia sahaja.

Dari rumah peranakan kami p makan. Sebab Waze telah memperkotak-katikkan kami, maka kami p makan kat Padang Kota ja. Hmmm... boleh la telan setelah penat menahan lapar akibat sesat.

Sesudah makan baru p Camera Museum. Serius best sebab rasa rare sangat. Silap tak ambik view dalam tu banyak-banyak.





I am Nikon







Family potrait

Sekali tengok macam senapang, tapi ni kamera tau!

Kamera zaman batu ni

Kena try ni, nanti lawan gaduh


teruja

Kodak
Okey, macam mana nak ke sini? Kena park kereta jauh sikit dan jalan. Naik basikal pun okey. Nak masuk area bawah free ja.Kat tingkat atas la bahagian simpanan kamera atau muziumnya. Nak naik kat tingkat atas RM25. Waktu aku p dapat voucher lagi. Bagi aku berbaloi la sebab bukan senang nak tengok barang -barang yang rare ni. Kat tingkat bawah ada kedai souvenir dan kedai makan. Aku sambaq 1 tote bag. Ada baju, botol ayaq dan macam-macam la. Rugi kalau tak singgah sini mai Penang.




Ni adress dia, ;) Model sekejap!

Nak tau lebih lanjut lagi senang visit laman Camera Museum

Nota kaki:gambaq banyak gila, pilih sikit ja la.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...