Pages

nuffnag

Sunday, March 27, 2016

Desa Dairy Farm Sabah 5

Asaalamualaikum.. haiii

Dah sampai kat Kundasang tu, kami cari makan dulu. Makan tengahari ni memang special tau!

Tadaaaaa.....

Maggi je ok. haha.. Pening tak tau nak makan mana, so singgah Petronas tambah air ja. 20 sen ja. Rasa sedap gilaaaaa maggi tu. haha.

Kami dah terlajak dari kundasang masa tu. Lupa nama apa ntah tempat tu. Sebab dok kompius nak p tengok lembu ka, nak ke lain dulu.

Keputusan dibuat, gerak tengok lembu, senang.




Sampai la kami kat check point seterusnya, New Zealand Malaysia @ Desa Dairy Farm :)

Bayaran
 Kat sini ada aktiviti perah susu, bagi susu kat anak lembu and proses susu. Tapi ada masa-masa la. Nak tau macam kat atas tu la.


Lembu

Barn
ada kawan suka selfie macam ni la

Tadaa, nampak dah
Dalam ni ada jual souvenir macam baju, fridge magnet dan macam-macam la. Jangan lupa beli susu tau, minum sampai cirit, hahaha.. Ada macam-macam boleh try, kek ada tak salah, lupa dah.

tutup sebab Jumaatkan
Nak bagi susu boleh la, bayaran dan masa macam kat atas

Model susu, huahuahua

Lepas kira lembu tak cukup
Gambaq sangat banyak, so aku pilih yang ni ja la, Satgi muntah hijau plak.

Kami sampai tu, orang koi ramai, Jangan lupa ambik gambaq kat pagaq putih sebelum masuk, serius macam over sea kau mak!! Pastikan tak hujan la. hehe

Cuaca tak panas sangat bila kami sampai, sebab nak hujan. Alhamdulillah, kami sempat posing maut gambaq berjuta kat sini. ;)

Macam mana nak mai sini, nah maps tempek sini ok!



Tempat wajib kalau hampa p Sabah noo..

 Selesai mengedik kat sini, mula la cari bilik yang aku dah tempah sebelum p. Nanti kita sambung part seterusnya ok.

Nota kaki: Sila la cepat habis menaip nok oiii!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...