Pages

nuffnag

Wednesday, April 6, 2016

Penginapan Bajet di Kundasang Rosewood Home Cottage, Sabah 6

Assalamualaikum, aipp...

Selesai tengok lembu, mula cari bilik. Time ni la hujan turun lebat sangat. Pusing-pusing jumpa jugak la.

Safely arrived at Kundasang Rosewood Cottage!!

 Aku pilih duduk kat sini, sebab kat sini la paling bajet. Kami berdua tak pa, tapi sebab kena pikiaq untuk Aq (our bodyguard) kena la cari yang berbaloi. Nak duduk dorm, macam tak selesa, so bilik kat sini la menjadi pilihan hati.

Satu malam RM80 satu bilik, semua ada kecuali tv, hehe. Kira ok la, sebab bukan nak tengok tv main tab, meyembang pas tu zzzz...

Lekaih ambik no telefon!

Bilik aku dengan Wafa

Banyak homestay, hotel kat sini, so jangan risau pasal penginapan. Cuma lebih elok kalau tempah awal. :)

Nampak tak paip hitam kat tepi pokok kat gambaq atas? Paip air tu, dia up dari bawah waktu gempa bumi hari tu. So, nak park kereta kena turun ke klinik bawah dulu baru masuk park kereta.

Tudia baru nampak kesan sebab gegaran tu. Kalau tak mai mana nak tau kan.

Terima kasih kat owner bagi penerangan serba sikit nak cari makan and tempat menarik kat sini waktu ambik kunci tu.

Amik dari Kundasang Rosewood Cottage :)
Sebab apa aku kata berbabaloi, sebab ni la. Kalau mai ramai boleh ambik bilik paling murah RM80/4 dan sorang rm20 sahaja. Berbaloikan. Nak elok sikit amik mahal sikit.

Kat depan ni siap ada taman sayoq lagi, bahagia rasa
Ni bilik aq kat bawah sikit
Aq dalam bilik dia
Aku lupa Aq amik bilik yang mana, tapi patern lebih kurang ja.
Jalan terus ni p Klinik Kesihatan Kundasang

Buat apa yang patut, rest sat kami keluaq plak. Saja tengok Pekan Kundasang ni. Tapi sebab malam awai, round-round dekat saja la.

Kami p gerai tepi jalan jual bunga, sayur bagai tu. Saja la tengok-tengok. Aq kan mat bunga. Tapi susah nak bawak balik, cuci mata saja la.

Lepas tu p makan kat kedai makan kat atas bukit sikit. Lupa dah nama apa. Kalau mai sini, jangan lupa makan kepak ayam apa ntah.

Balik bilik pakat dok cerry berry lepas tu. Mula Wafa kat kedai lagi, lepas tu Aq last aku. Memulas tak tau nak habaq laaaaa..... Nasib baik kat bilik dah, bayankan kalau dalam kereta dari Kudat, perghhhh.... Boleh buang tepi pokok kelapa sawit gamaknya.. ;) Tapi nasib 3 kali ja p membuang.

Sama ada makan roti canai, maggi, susu or nasi goreng kat kedai tak sat. Pasrah saja la. Klinik dekat ja, kalau tak berenti jugak, boleh p menapak ke klinik. No hal! (set dalam otak time tu)

Esok nak bangun awai, jadi tak payah nak buat tidoq serupa kat semenanjung no. Lena la kami awai... konon....hehehe



Morningggg !!!!!!

Gunung Kinabalu

Again 

Macam mana depa yang duduk kat kaki bukit tu

Ok, ready nak ke next loction plak!

Macam mana nak cari Kundasang Rosewood Home Cottage ni?



Tempek maps kat sini senang nak cari.

Atau boleh p kat address ni

http://www.kundasangrosewoodhomecottage.com/

Boleh la pilih pakej mana yang sesuai ye..

Nota kaki: Weh tak dak idea nak menaip, sila la cepat habis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...