, , , ,

Cuti-Cuti di Jogjakarta (Part 5) Special Pantai Timang in Love

Assalamualaikum...Hai gais...

Aku rasa part kat Jogjakarta ni Pantai Timang la paling orang suka termasuk la kami. hehe..  Dan part ni la semua orang tunggu! Dari rumah hobbit tu kami gerak ke sini dan sampai lebih kurang 11.15am macam tu. Aku lena ja. Jalan nak ke sini, mula-mula okey, dah masuk ke dalam tu, dah berbatu-batu. Naik jeep okey la.

Menapak sikit

Serius cantik weh!

Tadaa!!

Kami sampai orang tak ramai pun. Pakat dok excited nak naik gondola tu. Aku ja tak excited. haha.. Memula tu aku tak mau naik. Ya la, bapak aku dah pesan, "Kaklong, ayaq-ayaq toksah dok main. Jadi apa-apa jauh, jenuh." So, mas-mas kat situ dok racun, aku ignored ja la. Tapi endingnya, aku naik jugak, hahaha.. 

Aku ni kategori nak buat benda-benda macam ni, buat dulu, nanti baru bagitau. Kalau bagitau awal, tau dah, mesti reject.

Tapi time tu dok pikiaq, alamak, kamera aku, basah jenuh. Teringat bag Farin safety sikit, so tumpang la bag dia.


Apa lagi, excited la boleh naik. Memang la pikiaq apa abah cakap, tapi niat nak tengok bumi Allah ja kan. InsyaAllah,.. Perghh.. best gilaaaa....

mas ni siap menonggek la sambut ketibaan aku, hahahaha

Tipu la kalau tak takut, tapi bila dah duduk dalam tu, rasa, insyaAllah, okey. Selamat la aku p dan balik dengan gondola. Farin dengan zack, siap buat video lagi.

Our photographer,
Stamping tanda kat sini




Kami sempat la dok rehat-rehat layan pemandangan dulu kan. Chillax!


Orang kuat Pantai Timang ni


Zack cakap, kenapa video keluaq muka takut, hahah, aku tatau weh..

Muka happy nak balik tanah besaq, hehehe
Dari sini kami di bawa untuk makan lobster!! Heaven rasa makan lobster ni weh. Tatau dia bubuh apa sedap sangat weh. Sumpah, sampai la aku masih merasai kesedapan makanan kat sini. (ka aku kebuluran, hahaha!)

Jangan lupa makan kat kedai lobster Pak sis!

Bila masuk dalam kedai makan ni, depa akan bawak kita p kat belakang dapur tengok lobster. Lepas tu dia tanya la nak apa-apa bla..bla..

Memang macam tu kot, sebab kawan aku p pun, tapi bukan kedai Pak Sis la, macam ni jugak, dia akan bawak p kat dapur.

Lauk simple, tapi sedap, Mas Es pun join makan sekali


Ada ulam timun dengan kacang panjang, tempe goreng marvelous, sambal, lobster goreng dan lobster masak sambal tak salah. Sumpah weh, sedap.. Macam nak repeat ja. 

Tak ingat berapa harga makan semua ni, tapi cukup lagi duit nak makan. Berbanding makan kat Sabah hari tu, macam nak menangis pulak ingat. Berbaloi la.

Lepas dah selesai makan, kami bergerak ke Pantai Indrayanti. Kat sini pantai ja la. Sampai tengah-tengah panas rembang,  memang boleh bakor la kulit hang. Tapi dah masuk dalam iti, layan ja la. Aku rasa view sini cantik, elok sampai time petang, baru best. Tapi petang kami nak ke lain pulakkan.

Nak ambil gambar kat sini kena bayar k

 
Zack dan kapcainya, hehe

tengah panas pun jadi

Well..cilok la

Macam-macam pesyen ada weh

Percubaan Farin untuk buat cover album

Again,yang ni DP untuk FB, hehehe
 
us!!


Kami mai sini, ambil gambar semata-mata. Aktiviti lain tak dak la plak. #panaschengcheng

Tempat terakhir kami p untuk hari ke 3  adalah, Bukit Becici.!!




Bersantai kat sini sambil kena angin, sejuk jaaa...

Lepas ni hampa akan tengok banyak lagi gambar bajet cover album






Ada yang tak boleh move on lagi? tolong la move on, sebab aku pun dah move on k

Jumpa rakyat Malaysia, harus la bergambar

Sekali tengok macam kat US ka, Ostolia ka, tapi kat Indonesia ja

Suka nampak maksu

yang ni over suka

Yang ni suka hati, hahahah
we!
Artis ni, hehe


OTW balik dapat tengok matahari cantik

Selesai kat sini, balik siap-siap esok dah lastday. Huhu..Sat sangat. Aku akan sambung part akhir nanti. Berakaq nak sampai sini kot.. huhu
Share:

No comments:

Post a Comment