, , , , , ,

Batu Flower Garden dan Gunung Banyak (Part 5)

Assalamualaikum, haii.. Hari ni aku sambung untuk hari ketiga pulak.

Bangun pagi, breakfast lepas tu kami gerak ke Batu Flower Garden. Dari tempat penginapan kami dekat sangat.

Aku penat semalam pun tak habis lagi. Layan gambar dulu k.






















Entah la. aku sampai sini macam tak la menarik sangat untuk aku. Mungkin aku letih kot, jadi aku follow ja depa. Konon nak lompat la, mimpi ja la. hahah..

Wafa pilih naik hammock, aku dengan Aq naik Gowes Air. Aku pun tak tau nak naik apa. Aku jadi blur, tak berminat sangat. Dah sampai simptom tua kot. hahah.. Tak bernafsu langsung pun. Aku ikut ja depa suruh apa. Mungkin macam p Bromo tu lebih sesuai untuk aku. P tengok air terjun. Duduk santai tengok air. Tapi tak kisah ja, kawan-kawan suka, aku follow ja.

Lepas tu kami ke Gunung Banyak, untuk tengok paragliding atau kat sana di panggil Paralayang. Bahasa Melayu apa ha?

Tak naik pun, tengok ja. Just nak relax-relax ja.

Tengah bersedia tu

Cantikkan!


Us!

Love this photo sebab candid!
Dah balik ni rasa menyesal pulak tak naik. Tu la, aku letih kot kat sini. Mood pun melayang. Bukan la tak dak mood, cuma macam lesu sikit.

Kemudian kami gerak ke Omah Kayu. Dekat situ jugak.

Not just a tree house!

Ko hado


Kat sini dibina rumah kat pokok-pokok. Macam gambar aku peluk pokok tu. Memula tu gayat, tapi bila dah lama, rasa macam okey la. Tak la okey sangat. 





Kalau ada yang nak cuba giant hammock kat sini boleh la. Aku kategori gayat tak boleh la. Aq ja naik menda alah ni. Tak mahal pun, Rp 10,000 ja. 


Sapa-sapa berani boleh la try, hihi

Lepas tu, kami gerak ke Taman Langit pulak. Dekat situ jugak.


Sorry, i can't










Tempat ni aku rasa baru lagi kot, sebab nampak macam tengah ada buat lagi. 

Overall tempat-tempat di atas boleh untuk santai-santai. Nak crazy naik paralayang ye. Kena berjalan sikit amik udara segar. Kekunun!

Nota kaki: Banyak sangat gambar.
Share:

4 comments:

  1. ooowh sinila diorang dok cakap tempat Hobbiton yang baru. hehe.. eeeeh x gayat keeeee buat gitu ahahaha kite yang kembang kaki =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sangat nipu kalau tak gayat, hahaha...

      Delete
  2. Flower garden tapi macam kureng bunganya...

    ReplyDelete