Pages

nuffnang

Thursday, July 12, 2018

Maroon 5 Girls Like You

Favourite song




Maroon 5 ft Cardi B
Girls Like You



Wednesday, July 11, 2018

Bukit Tinggi Malaysia

Assalamualaikum gang! Uit!!

Aku nak share hari aku p Bukit Tinggi. Dah lama teringin nak p. Dulu dok sebut-sebut ja nak p. Entah bila nak sampai tak tau la. Finally sampai jugak. Padahal aku mengekoq ja. Follow ja unplan orang. 

Trip ni trip adik aku dengan bff dia, Irma.

Kami bertolak dalam pukul 9am lebih macam tu dari KL.




Sampai sana tak ramai pun orang. Mungkin sebab awai lagi. Kami naik kereta terus sampai atas. Boleh ja naik bus depa.

Tiket harga RM15 ye kekawan. Not bad.

Pintu masuk
Ni harga masuk ye kekawan

berhati-hati tau



Tempat pertama kami p Japanese Village. Park kereta and naik tangga jalan sikit k. Cantik jugak tempat dia. Cuma nampak macam kering sikit. But still look perfect.


Mula menapak





Us

Ada banyak pokok-pokok and nama-nama yang pelik. Nak kata sejuk tu, tak pun bagi aku la. Tapi ambik gambaq kat sini memang cantik la. Serius!









Ni bila dah jalan naik atas sikit






Nak berspa boleh la, hahaah
Bff



Nak boleh dapat gambaq aku ni, perghhh...hahaha



Boleh la cari fm ka, keychain ka kat sini
Ada banyak lagi gambaq, aku risau hampa muntah hijau pulak tengokkan. hehehe

Lepas tu kami gerak ke Colmar Tropicale. Pusing balik kena turun sikit. 










Black swan, betul la, black swan ni pemalu, tengok dia lari orang amik gambaq

Yang ni tak tau malu, tetibe ja muncul, pehal!
Peminat

Lapor
Overall best tempat ni. Tapi ramai orang sangat. Nak jalan, panas sikit tapi tak payah mengada-ngada la, bukan nak mai selalu. 

Kalau malam lagi cantik. Ada yang suggest suruh p petang and tunggu sampai malam. Memang tak la. Tengok jalan, macam serem je, hahah, dah la kami perempuan. Ada Jodoh mai lagikan..hehe

Thanks to Mizah and Irma untuk gambaq yang cantik, sudi masukkan i dalam group uols, hehehe,

Okey, sekian.

Tuesday, July 10, 2018

Kuala Lumpur pulak (The End)

Assalamualaikum, uit

Hari ni pagi-pagi bangun ready nak ke Melaka Sentral. Kami sewa teksi ja dari Bustel Klebang tu. Lupa dah. Mahal jugak, tapi tak pa la.

Bas kami Batu Berendam
Kami naik bus tak silap pukul 9.15am ka pukul 10am macam tu.


Dalam bus, membuta lagi la jawabnya. hehehe.. Sampai kat TBS tersilap naik train ke KLSentral. Sebab ingat nak cepat nak naik lrt ja tak payah tunggu lama. Tak pa la, boleh ja rehat tunggu trainkan. So, no hal. Tapi lama jugak la tunggu. hahaha..

Dah sampai KL Sentral, beli tiket kena ambil no pulak. Tunggu lagi. hahaha. tak pa la. Tunggu saja la. Sapa suruh tak beli siap-siapkan.;p Tiket kami pagi esok pukul 9 lebih tak salah. 

Time kami sampai ni pun, sebenaqnya, hotel pun tak tempah lagi. Makan dulu kat KL Sentral. Lepas tu search hotel. Ingat nak tempah pakai booking ja, lastly walk in ja. 

Lupa dah hotel apa, tapi dekat dengan LRT Masjid Jamek and dekat dengan Jalan TAR. Selesa sangat. Cuma toilet cermin dia, terang lagi jelas, hahaha

Tak ambik gambaq pulak dalam hotel, huhuhu


A different colour of KL




Petang kami p KLCC. Aku ni dah berapa kali p sini. hahah.. Saja la. Tak tau nak p mana. Nak p tempat lain, macam jauh sangat, dah tak larat.hehe..

KLCC




Merlin

Lepas tu kami p SOGO. Saja p buang masa. Time ni kaki pun dah sakit sebenaqnya. Memang rasa tough gila weh sebab berjalan ja. Balik ni kompom kejang kaki aku seminggu, hahaha..

Balik bilik, mandi lepas tu p 7e kat depan tu beli maggie. Malam tu makan maggie. Rindu keadaan macam ni. haha. Macam zaman study dulu. hehehe

Esok pagi bangun gerak p KL Sentral terus. Terus balik tanah air tercinta. Selamat sampai rumah petang.

Tamat sudah strory Melaka - Kuala Lumpur 2016

Kalau nak baca trip ni link kat bawah k ;)


Rumusan yang aku boleh taipkan kat sini, perjalanan yang best doh. Mencabar kaki aku, hahaha. Banyak berjalan kira macam excercise la. Sapa nak kurus boleh la, hehe.. Terima kasih untuk Wafa bagi gambar yang cantik, teman berjalan, teman layan time tin tong. hahaha.. Maaf ada salah silap time perjalanan ni.

Nota kaki: Maaf la, aku banyak lupa, sebab dah lamakan, baru nak tulis. Apa-apa boleh rojer kalau rindu by email ;)
Aku rasa part cerita basi dah habis. Mungkin aku rajin aku update cerita baru. Lepas ni, blog ni akan berkisar kehidupan peribadi pulak la kot. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...