, ,

Taman Agrotek Mardi Cameron Highlands (Part 3)

Assalamualaikum. Uit!!

Mesti dah ramai yang tau pasal Taman Agrotek Mardi ni. Tak pa, aku nak share gambaq and info sikit.

Taman Agrotek ni macam nama dia adalah di bawah seliaan Mardi. Di buka dari jam 8pagi - 5petang setiap hari kecuali hari Selasa. Kalau ada dalam iti nak masuk sini, make sure bukan hari selasa tau.

Bayaran untuk masuk ke sini :


KADAR BAYARAN
DEWASA
RM 5.00
KUMPULAN DEWASA
RM 120.00/Bus
PELAJAR
RM 2.00
KUMPULAN PELAJAR
RM 60.00/Bus
UMUR DI BAWAH 6 TAHUN
FOC
60 TAHUN KE ATAS
RM 2.00

Check mate!

Tadaa, dah sanpai


Muka happy! Kamera kadang menipu, jangan percaya kepada flawless, hihi

Memang banyak bunga













Bunga raya




















Penanaman hidropot

Photographer sampai menyenget la nak amik gambaq hahaha
Kat sini ada jual buah-buah, sayur yang macam jual kat luar tu. Aku rasa murah sikit la dari kat luar. Tapi tak la banyak.

Sebenarnya kat sini ada macam-macam lagi. Nak tau boleh ke tatmch.mardi.gov.my ada macam-macam aktiviti kita boleh rujuk sini.

Katmana? Okey tempek maps kat bawah.



Share:
Read More
, ,

Ladang Teh Cameron Highlands (Part 2)

Assalamualaikum.. Uit.. 

P ladang teh jangan lupa. Aku rasa sesiapa pun kalau datang sini, wajib mengunjungi ladang teh. Kalau tak p tu, macam tak cukup syarat. 

Okey, kita p Bharat Tea.

We're here, Cameron Valley!
Masuk ladang teh kat sini kena bayar ye. Tu kat dalam kedai tu Tea House tu. Tak salah rm10. Lupa dah.  Nanti dapat la gelang tangan macam kat bawah. Pakai la bajet nak cewi..hahah

Kami lawan tangan sapa paling ohsem, hihihi

Siap pagor kau..



Muka-muka happy, aku overdose happy doh!

Me too happy again!!

Cantikkan

Hijau yang sangat mempesonakan!

best!

Ni hujan dah turun, sempat la kami lari-lari itik bajet comel. Nasib tak lencun, kalau tak hilang comel!

Lepas berlari-lari itik bajet comel, kami pun bersiap sedia melantak dengan penuh sopan, sebab orang ramai time ni. Kalau tidak.... hahahah

Minum apa ntah
 Mulut aku rasa so so ja kek tu and teh dia. Mulut aku la. Mulut orang lain aku tak tau la. Harga standard la tempat macam ni.

Masing-masing nak tambah lemak, apa salahnya support kawan-kawan

Balik tu kami singgah Bharat Tea lagi.









okey, macam biasa tempek maps nak ke sini.


Share:
Read More