,

Budak-Budak

Assalamualaikum.. haii..

Ada orang mai share anak dia tak mau p sekolah. Hari tu dah tak p sekolah dah, sampai kena buang. Lepas tu tahun ni tetiba anak laki dia nak p sekolah balik, so mak dia p PPD usaha untuk anak dia p sekolah balik. Alhamdulillah, dapat la masuk sekolah balik. Dah p, seminggu tetiba 3 hari dah tak p mak dia habaq kat aku. Aku ni dengaq, YaAllah, sakit hati ja. Dah la mak hang susah cari duit nak beli baju sekolah bagai, tak mau p pulak. Dah la anak laki, ayah pun tak dak dah. Apa nak jadi ni.



Bila aku tanya, cikgu cakap apa. Cikgu bagitau masalah handphone. Mak dia cakap betul la. Sentiasa dengan hp. Duduk dalam bilik pun dengan hp. Tak keluar bilik and terperap dengan hp saja.  Lepas tu cikgu cadang duduk asrama. Aku rasa pun memang patut.

Aku tanya, dia manja ka? Mak dia diam sat, lepas tu mak dia cakap ya. Hmmm.. La ni, budak baru nak remaja. Form 2. Mak, kakak cakap apa pun tak mau dengaq la. Dia rasa dia besaq dah, mak perempuan, apa mak boleh buat kat dia. Ayah tak dak dah, lagi la menjadi. Masalah tak tau kenapa tak mau p sekolah pulak. Bila tanya masuk bilik. Masalah suka pendam sorang-sorang.

Cadang aku, tak payah bagi duit reload hp, wifi sembunyi. Try la, nak ambik hp takut mengamuk. Sebab mak dia cakap dia pernah mengamuk dah. Oh budak-budak, hati kau belum cukup dewasa mengenal dunia.

Entry ni dah lama dalam draft.
Update:
Mak dia dah tukarkan dia ke sekolah lain. Duduk dengan pakcik and makcik dia. Harap lebih positve.
Share:
Read More
, , , ,

The Rebarn Langkawi

Assalamualaikum.. haii..

Saja aku nak share cerita basi. P Langkawi hari tu, singgah makan The Rebarn. Tempat memang nampak menarik la. Cuma orang tak ramai la. Melalui info yang aku dapat, time aku p tu, Irma cakap tempat tu baru buka. Time aku p la. The Rebarn tu asalnya sebelum ni kedai lain. Tapi dia macam upgrade la sekarang jadi kedai cantik macam ni.

photo source from sini
photo source from sini


Kedai ni terletak kat Jalan Pantai Cenang. Senang cakap dekat Telaga Walk. Malam kami p tu tak ramai, tak tau pasal apa. Sebab Irma kata, kalau tidak, ramai ja orang dok lepak kat Telaga Walk tu.

Memula nak minum ja, sekali semua order makan.

Layan kan aja gambar kami dari kamera buruk aku, hahhaa



Aku makan ni



Muka masing-masing kepenatan

Bagi aku makanan dia biasa-biasa sahaja. Boleh di pertingkatkan lagi. Tak tau la kot dah lewat malam ka so tukang masak pun masak tak dak mood ka, hihihi.. Presentation pun biasa, hihihi.. Tapi boleh la nak makan, lepak-lepak. Bukan la tak sedap langsung, boleh masuk mulut aku lagi.



Share:
Read More
, , ,

Penginapan Bajet di Langkawi

Assalamualaikum.. Haii.. Lama tak update. Sibuk hal duniawi, masyaAllah. Aku rasa penat dan stress sikit. (Ia ja stress, tidoq lena tak sedaq diri, ;p) Tapi betoi la, sibuk.

Aku saja nak share pasal penginapan tahun lepas aku p Langkawi. Motel Aurora Damai. Al kisahnya, aku tempah bilik kat Pekan Kuah. Tapi atas masalah tertentu, kami terpaksa cancel tidoq kat Kuah. Aku cepat-cepat cancel dalam Booking.Com. hahaha.. Terpaksa..

So Irma cadang jom p area Cenang. So kami sambil riki online, sambil kami riki tengok jalan. Siap aku p tanya hotel lagi semalam berapa. hahaha..Trivago kata, tak dak orang p tanya kat hotel tu salah. Sebabnya aku p la yang p tanya tu, hihihi..

Sebab nak duduk sehari ja, aku fikir, baik amik hotel mur-mur ja. Jimat. Dah la aku cancel dah hotel kat Kuah tadi.

Finally, kami nampak Motel Aurora Damai ni la. Tapi mula-mula berhenti kat tepi jalan ja. Dok terjenguk-jenguk, macam pencuri tu,hahah.. Tapi simpan no telefon dia.  Lepas tu kami gerak ke tempat lain cari hotel lain plak. Tapi, akhirnya keputusan di buat bersama memilih Aurora Damai Motel. So, telefon untuk buat tempahan, dan cakap"satgi kami sampai", hahaha, suka hati mak bapak aku ja. Padahal melalut ke mana dulu.




Harga bilik tak sampai RM100 sebab aku mintak tambah tilam dah kami bertiga. Bilik besar macam rumah kampung, ada aircond sejuk gedi. Toilet bersih, senang habaq, berbaloi la. Kalau mai ramai, boleh muat 1 bilik 4 orang tambah 2 tilam lagi la. Kalau nak park kereta depan bilik terus, tak gaduh dah.

Bilik kami


Tadaaa
tv cenonet ja, tapi bukak bagi bising ja

Orang jaga todak tudung, iron paling pentingkan, siap iron board lagi.

Paling penting, toilet bersih
Aku tidoq pun lena, sebab selesa dengan bilik luas. Kalau nak makan, depan motel ni ada kedai makan tomyam bagai la. Tapi buka malam saja la. Sebab kami tak makan kat situ, aku tak amik la pulak gambar.

Depan tu jugak, ada jual burger. Nama burgernya adalah Burger Kalut. Tapi sayangkan tak kalut sangat, biarpun sepatutnya kena kalut, sebab ramai orang. Burger sedap. Ada nasi lemak jugak kat kedai burger ni, boleh la tapau makan dalam bilik. Nasi lemak sedap, ada udang, sotong, pilih ja.


Nak sewa kereta ka motor la boleh la tanya receptionist ye


Overall, aku sangat berpuas hati dengan motel ni. Boleh park kereta depan bilik tu yang best, hahah.. Janji bersih, selesa tidoq dan tilam pun empuk. Aku jenis tak kisah sangat, janji bilik dan toilet bersih. Tu ja. Paling penting, jamban. Okey, boleh la sesapa ramai tapi kurang bajet nak lepak sini.
Share:
Read More
, ,

Filem Korea Forgotten

Assalamualaikum, aii,,

Aku baru layan filem Forgotten. Filem Korea ni. Best jugak.  Lakonan dari Kang Ha Neul.

Cerita macam mana bila hang tersedar yang family hang lain macam. Maksudnya hang rasa ada sesuatu yang tersembunyi. Rupanya...jeng..jeng..jeng... tengok ja la.haah











Aku suka layan cerita-cerita macam ni, macam mencabar akal fikiran ja. Hampa nak tau hampa cari la filem ni. Lama dah cerita ni 2017 tak salah.
Share:
Read More
, ,

Drama Korea Familiar Wife

Assalamualaikum, aip!!

Lepas tengok Kill Me Heal Me, aku tengok drama ni pulak. Familiar Wife. Adik aku la bagi. Tengok-tengok, la Ji Sung lagi. Macam biasa, tak menghampakan.

Kisah mengenai Ji Hyuk (Ji Sung) kawin dengan Seo Wo Jin. Ji Hyuk ni kerja kat bank, and wife dia massage terapi.  Depa ni berkahwin atas suka sama suka. Tapi lepas dah ada 2 anak, Ji Hyuk ni rasa, isteri dia ni paling teruk sekali. Padahal wife dia rasa stress dengan kerja and jaga anak lagi. So, dia jadi seoarang yang pemarah, Memang Ji Hyuk selalu jadi mangsa la.

Lepas tu, ada satu perkara berlaku kat bumi korea ni. Time tu dia boleh kembali ke masa lalu. Dan dia memukar isteri dia. Maksudnya dia berkahwin dengan orang lain la. Tapi lepas dia kahwin dengan perempuan lain, dia jumpa jugak ex isteri dia. Dan rupanya dia masih menyayangi ex isteri dia.

Nak tau kisah selanjutnya, tonton la, hihihi..









Share:
Read More