, ,

Terang -Siti Nurhaliza (Tetiber..)

Assalamualaikum..

Tetiba tersedap pulak dengaq lagu ni, hewhewhew..




Jika muram duka yang datang melanda
Mendung bukanlah pengakhir segala-segalanya
Senyumlah sayangku, besarkan hatimu
Jangan biarkan secalit lara mengganggumu

Bangkit serta percaya keindahan menunggu

Bintang kan bersinar walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada tetap terang dan ceria
Jadi janganlah kau diam saja
Wahai oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Selingan yang indah dibalik gelisah
Jadi penawanan resah dihati yang gundah

Bangkit serta percaya keindahan menunggu

Bintang kan bersinar walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada tetap terang dan ceria
Jadi janganlah kau diam saja
Wahai oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Andai badai datang singgah
Tetap kau berlayarlah

Bintang kan bersinar walau gelap datang
Ditepat pada waktunya
Matahari ada tetap terang dan ceria
Jadi janganlah kau diam saja
Wahai oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah

Esok pasti indah
Jadi janganlah kau diam saja
Wahai oh sayang intan payungku
Percayalah hari esok pasti indah
Ooo
Esok pasti indah
Esok pasti indah
Share:
Read More
, , ,

Jom p Loq Staq gais! #ftchingu ke AOR

Assalamulaikum.. haiii...

Sambung cerita 2019 tak habis lagi weh..

28 Disember tahun lepas, aku dengan gang ftchingu p Loq Staq. Tak toghah nak p mana dah weh. Keluaq subuh sepie, breakfast kat luaq ja la. Ni kira outing tanpa arah tuju. Macam bedal ja la p mana. Port makan dah search cari tapi still google kot ada yang best, hahaha.. Entah kali ke berapa la mai sini.

Bila dah umur makin meningkat ni, macam blur nak p lepak mana, makan mana. Dia punya nafsu nak jimba tu dah lain. Ka aku sorang ja rasa lagu ni tak tau la. hahaa.. Dia bukan la tak mau jalan, tapi feel dia tu macam blurr... hahaha.. Merepek dah, sambung cerita.

Pagi keluaq, so kami breakfast kat Kafe Adik Kakak. Kami sampai pun dah 9am lebih dah.

sumber google kedai time malam ni



waktu kedai buka






Ini apa yang kami order, Roti jala, roti apa ntah tu ada teloq tu, pek nga and nasi lemak. Nasi lemak tak sempat nak amik gambaq, Aq tengah kebuluran time tu.



Ada macam-macam makanan lagi kat sini. Tapi yang tu ja mampu masuk perut. Time kami p tak la ramai sangat orang, kalau pagi pagi lagi ramai kot. Nak parking belah belakang nampak boleh parking lagi.

Mencekik
Bagi aku, biasa ja apa yang makanan kami order tu. Kecuali nasi lemak, Aq cakap sedap. Gulai ikan ceroi and biasa ja. Peknga okey ja la. Tapi apa pun, lain mulut lain rasa. Kalau sapa nak p, boleh try la kan Cafe Adik Kakak Sebab malam pun ada lagikan.

Lepas tu, tak ketahuan nak p mana lagi. Decide p Pekan Rabu. Walaupun dah berapa kali la mai sini. Tapi buat baru ni 1st time la mai. 


Tak dak la nak beli apa pun. Sebab tak torahkan, jadi lagu ni la..


Aku jumpa minyak borak, beli la 2 botol. Mahal jugak la bila tak dak duit ni, susah nak dapat minyak ni. Lepas tu beli ikan pekasam. Wajib p Pekan Rabu mesti nak beli ikan pekasam. Rasa so so ja. Seingat aku ikan pekasam yang aku makan paling sedap yang arwah abah Ain tolong beli kat Pekan Nat Kuala Nerang. Memang sedap, berasa la.

 Bayangkan jalan tak ketahuan macam ni la. Lepak depan Pekan Rabu tu. Nak makan dah makan. And decide p Aman Sentral. Lepak ja tak ketahuan as always, hahaha





Bila dah bosan sangat dah gerak p Masjid. Alang dah nak masuk Zohor. Gerak ke Masjid paling ohsem, mesti la Masjid Zahir. 




Biarpun panas lit-lit, demi berkeping-keping gambar, aku sanggup, hahaha...

Lepas perut selesai kat masjid, kami gerak pulak untuk makan tengah hari ya kawan-kawan. Kedai yang di pilih ialah kedai Kejora Cafe.

Photo sumber google
Kejora ni letak sebelah Masjid Zahir ni ja. So kami jalan kaki ja la. Nak park kereta pun tak dak tempat pun. Kami dari pintu sebelah tu macam dalam gambaq tu.

Dah nak dekat pukul 2pm time ni, tak ramai pun orang. Ada macam pilhan makanan kat sini, dari kampung sampai la western. Sebenaqnya aku dah lupa apa yang kami order. Tak pa, layan gambaq k.

Amboi, dap aihh

Ayam penyet tak salah aku punya order

Ni Wafa punya order

Ni Aq punya makanan


Apa yang boleh dirumuskan, aku punya nasi so so ja, ada sesuatu yang tak kick la. Wafa punya makanan pun so so. Tapi Aq cakap okey nasi dia, hahaha.. Mungkin dia tengah kebuluran. hahaha.. Bagi aku, okey la. Mungkin mulut orang lain rasa sedap mana tau. Lagi pun ada banyak lagi makanan lain yang hampa boleh try, boleh la p. Kedai ni femes jugak.

Selesai lepas tu, tak torah lagi nak p mana, last p stadium, hahahaha..... Dok la sana.



Lepas tu rasa nak makan kek pulak. P la Blackwood pulak dah.

Kek kami 

Wafa punya kek sedap

Bos menikmati kek

Us
Lepak buang masa, membawang lama jugak kat sini. Pukul 6pm lebih jugak la kami bertolak balik weh.

Maka tamatlah hari tak torah, hari berjalan tanpa arah tuju, hari blur dan hari entah apa-apa, hahaha..
Overall semua okey ja, mungkin faktor umur terjadi semua di atas mungkin. hihihi..


Share:
Read More
, ,

Hey Kuala Lumpur - Last day jimbaan (Part 6)

Assalamualaikum..uit.. lama bebenor nak habiskan weh..

Pagi ni bangun awai, kemas barang semua. Lepas tu breakfast dengan food panda ja.

Tadaa.....
Pagi check out and gerak ke Kuala Lumpur City Gallery. Ni kat area Dataran Merdeka. Oleh kerana Fata ajak, so sekali la p.










Galeri ni lebih kepada cerita pasal tempat sejarah kat Kuala Lumpur la. Tapi ada jugak macam barang seni gitu.




us, the gonjeng gurls, ahaks!

us again, 



Nak beli souvenir boleh jugak kat sini.








Overall menarik jugak. Cuma time kami p tu ramai jugak, so macam nak menghayati setiap penceritaan and pameran macam terganggu sikit. Tapi memang tempat ramai orangkan, hahaah.. hang nak tunggu tak dak orang, time tutup la hahaha..

Dah boring kat sini, gerak la ke Perpustakaan Kuala Lumpur. Sebelah tu ja. So menapak la kami time ni. Time ni, aku dengan Una keluaq dulu, Fata dengan hasben dia masih kat dalam gallery tu. So rojer cakap dah kat library ni.

Tempat ni Una la nak mai sangat. Aku follow ja. Kat luar library ni macam biasa-biasa ja.
Dah masuk nampak la baru renovate.


ambik gambaq pun tak boleh gais, aku dah kena tegur huahuahua..


Kat tepi ni da sudut pameran la gitu.


Bila dia habaq tak boleh ambik gambaq, time tu mood aku dah down sebenaqnya. hmm.. Dah jalan kat galeri tu, nak naik atas la. Lepas tu dia suruh isi borang menda ntah. Isi ja la.

Naik atas nampak cantik la kat atas tu. Suasana sunyi sepi. Tak ramai orang, tapi semua dok menelaah buku. Aku and the gang sibuk cari buku nak baca, tapi bila aku tengok buku yang ada macam tak menarik, patah lagi hati aku. Buku dia macam lama-lama. Kang ada plak kata kat aku, dah nama pun library, hang bajet buku apa, hahah... entah la, tapi tengok buku kat situ pun buat aku tak bermood lagi, hahaha.. Padahal aku suka baca buku. Duduk sat, keluaq lepak kat hall depan tu ja la. Tinggal Una ja kat dalam. Dia kan memang nak mai sangat. So tunggu dia kat situ ja la.

Ruang depan kat library tu tak silap cafe ka ha, lupa dah
Perut aku pun dah memanggil-manggil, so decide p mencekik ja la. Panggil Una yang kusyuk kat dalam. Dia cakap tengah tengok buku resepi. Makcik ni memang suka tengok makanan ja.


Sebelum gerak kami p kat Dataran dulu. Saja, padahal semalam dah p, hahah.. Tak pa la, semalam gelap, ni dah cerah.







Lepas tu Fata bawak kami p makan kat tempat makan yang best. hahaha...  Iaitu

Lubuk Bangku, tadaaa



Mula-mula sampai sini macam pelik, orang tak ramai. Kami pun tak la sampai lewat dan tak la awal time tu.  Bila hasben Fata tanya, rupanya dah ramai sampai awal pagi tadi. Mujuq la kami sampai lauk ada lagi, rezeki la. Kedai ni kat Bangsar, hampa nak tau, hampa search la.

Fata cakap tempat ni femes sebab makan letak dalam talam and sedap. Konsep kat sini pilih lauk, nanti dia letak dalam talam and bayaq.Una and Fata pilih lauk, aku mencekik ja. Masakan kat sini adalah selera Nogori Sembilan. Memula tu ragu-ragu jugak nak makan sebab lauk nogori ni memang terkenal dengan kepedasannya. Dan aku yang tak makan pedas  sangat ni, risau jugak la. Tapi sebab kawan-kawan nak makan, aku follow ja, pikiaq takkan tak dak lauk tak pedaskan.

Lepas dah makan, rupanya tak pedas sangat pun. Kira aku boleh makan la. Lauk memang sedap. Especially daging salai ka yang masak lemak tu. Serius sedap. And semua sedap la. Sampai bertambah la. Enjoy makan sebab tak ramai time tu, memang rezeki sungguh.Time aku menaip ni, aku masih membayangkan kesedapan lauk pauk itu, oh sedapnya....

Kenapa sedap sangat......
Selesai makan, maka berangkat la kami ke KL Sentral nak balik dah. Tapi ets pukul 6.30pm tak salah aku, lupa dah.

Fata and husben hantarkan sampai sana. Thank you Fata sudi bawak p jalan-jalan, makan-makan, and check in tidoq hotel yang yang sama, hihihi..  Mintak maaf kalau ada salah dan silap dong! hihi.. InsyaAllah nanti kita jumpa lagi kalau ada jodoh walaupun tengok selalu kat ig and fb,huahuahua...


Fata gelakkan aku bawak troly bag, hahahaah.. Rasa malas nak kemas bagpack weh, bag ni hang sumbat ja tak payah pikiaq apa dah, heeeee....

Sampai kami simpan bag kat loker dulu, tapi turn aku plak untuk scan gambar. Maksudnya sistem loker ni tak membenarkan pelanggan untuk simpan barang untuk kali ke2. Padahal dah hari ke 4. Mungkin boleh update sikit untuk naik taraf sistem. Or ada error something dengan sistem, mungkin.

And kami p lepak kat family mart, lepas tu 4 fingers plak tapau. Sampai pukul 11 malam jugak la.

Penutup aku nak share, kad tounch n go aku hilang buat mood hilang la. Tapi mungkin ada hikmah la. Trip ni pun santai ja, tak dak iti pun, asal redah. And dari sini, nampak la Kuala Lumpur ni pun banyak tempat menarik. Padahal aku duduk sini dulu, asyik p Mines, Mid, Sogo and Jalan TAR, hahah.. malas gila nak keluaq kecuali ada event apa-apa tu sampai la lain tempat plak. Pas tu keja membuta hari minggu.

Public transport mudah, grab pun ada, cuma kaki kena kuat la nak jalan, tapi bagi aku okey ja.

Thanks jugak untuk Una teman aku naik KLC walaupun hang gayat memula, hahaha, and naik bus Hop On Hop Off tu, walaupun panas. Yang penting aku enjoy sangat, hihihi...


Share:
Read More