, , , ,

Hai Korea!

Assalamualaikum.. annyeonghaseyo!! hahaha.. sorry la, mood Hanguk tak habis lagi ye.

Aku baru balik lastweek dari Korea. Now i know, kenapa orang suka repeat Korea. Dia punya feel tu lain. hahaha... Alhamdulillah, 9 hari kat sana, segalanya dipermudahkan olehNya. Sesat tu biasa la. Tapi orang sana sangat membantu. Nampak tercangak-cangak dah mai tanya, nak kemana. Walaupun depa cakap bahasa depa, tapi bila tengok peta, depa akan tunjuk arah mana kita perlu p. Ada jugak yang rajin nak sembang, nak ja aku balas loghat Kedah. hahahah..

Aku p dengan Muna, atau nama korea dia Kang Mu Na, kalau nama vietnam dia, Nyuyen Muna, hahahahah.. (kalau dia tengok ni, habis la marah aku.) Berdua ja. Macam tak percaya ja p berdua ja.  Berdua pun, hingaq dan kegedikan dia, perghh.. rasa macam 4 5 orang. Mana taknya, sorang peminat Bangtan, aku layan Kdrama. Tapi dah kurang sejak tua-tua ni. Hihihi..

Teman aku selama 9 hari kat Korea. 
Sebenarnya tak sangka plak plan ni menjadi. Aku cuma teringin nak ke Jeju. Tetiba ada gang yang sama-sama memang minat nak ke Korea. Maka sampai la kami. Teringin tu dah lama, tapi gang tak dak. Dah jumpa gang ni, macam woww! hahaha.. Thanks Muna!



Nanti aku sambung suka duka kat sana. Nak menaip ni kena ada mood dan isi. Kang aku merapu merabai tak best jugak. Yang pastinya memang best kesana. Bagi masa aku nak pilih gambar okey.
Share:

6 comments:

  1. BETUL...KOREA antara my fovourite Country..tu sbb 4 kali repeat Seoul and Busan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu sis JM. tapi busan lom sampai. InsyaAllah next..

      Delete
  2. BESTNYA KOREA ni..negara cantik n besih..orang2nya peramah ..handsome dan cantik..negara 4 musim..byk jual brg kosmetik dan juga kedai jual makanan HALAL pun dah byak..tak perlu risau kebulur

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sdangat dengan otai sis JM ni tau.. ;)

      Delete