Menyahut Seruan Maya Karin #RiverOfLife

Assalamualaikum.. Haii..

Baca tajuk macam bajet best ja kan, hahaha.. Alkisah, bila dah musim panas, aku teringin la nak mandi sungai. Dah lama tak lepak tepi sungai. Lepas tu member aku si Una cakap jom p sungai, mandi. Tapi dia ajak tu time keja, sebab adik dia balik. Tak dapat la join, dia cakap tak pa, bila aku free boleh ja p sekali lagi. Maka kami set hari Jumaat ja.

Aku gerak ke Baling, tunggu dia settle hal kedai kemudian gerak. Kami p dua orang dulu, Ain and mak dia p kemudian lepas tutup kedai.

Sungai kat Ulu Legong, dekat dengan kawasan Air Panas Ulu Legong tu. Dengan bawak bekal makan dalam sungai, perghh, bayangkan la. Makan dalam air yang sejuk, bayangkan lagi... Memang ohsem la, hihihi...

Dan sempena menyahut seruan Maya Karin, kita buat la #MayaKarinChalenge, hihihi.. River Of Life la kata. Maklumla, kami 2 kan bekas Kelab Pencinta Alam, harusla semangat dia lain sikit, hahaha..

bekal kami, perghh..

Model berbayar ayaq sungai, hahah


ni ja mampu, hahah, tangan dah rupe jantankan..;p

Bayangkan makan dalam air, perghhh best...



sis happy


dan gigij jugak aku tag maya karin and diretweet, hahaha

Pukul 6 lebih jugak la aku balik,hahaha

Oleh itu, sebagai ahli jemaah kelab yang cintakan alam, moh le kite sayangi sungai kita. Kalau kita tak jaga, sapo lagi nak jago ha. Jangan sesuka nak membuang dalam sungai yo..

Happy hajat mandi sungai terlaksana, ahaks!!
Thanks Na bawak mandi tempat free, hahaha...

6 Comments

  1. eh ok juga ek bawa bekal siap2 asing utk semua yg berkelah.
    biasa bawa banyak2 tipuware pastu makan hidang la kat sungai ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, mudah sikit, boleh bawak makan terus dalam sungai, hihihi

      Delete
  2. Cuaca panas memang seronok mandi sungai.
    Untunglah ada sungai cantik masih boleh mandi.
    Sungai kat Kg Mrs. A memang tak boleh mandi dah temapt orang korek pasir

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, cuaca panas sekarang memang best dapat mandi sungai. Tapi ni pun sungai kat kawasan rumah kawan, rumah kita pun sama, orang korek pasir, huhu

      Delete
  3. sedapnyeee berendam kat sungai !! tengah2 panas ni bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tau siti, sejuk ja, bayangkan makan dalam air..perghhh

      Delete