, , , , ,

Makan at Api-Api Ikan Bakar Kuala Perlis

Assalamualaikum..haii...


Minggu lepas demam. Di sekalikan dengan batuk selsema. Pakej. So nak update blog pun terbengkalai. Ni dah sikat okey la. Aku nak share kedai makan kami singgah lepas sampai dari Hatyai tu.

Dah sampai tu, perut pun dah bunyi-bunyi. So nak cari kedai makan ja la. Wafa ajak makan kedai yang dia p dengan family dia, and recomended katanya. So kami gerak ke sana terus la.

Tadaaa... Api-Api Ikan Bakar
Sampai orang dah ramai. Perkara utama, p pilih ikan ka, apa nak makan dulu. Kedai ni tepi sungai.




Dah pilih timbang and habaq nak masak apa. 



Dah siap order kami tunggu ja la. Azab jugak la sebab ramai orang kena tunggu lama la sikit. Tapi kita kena sabaq la, nak makan ramai lagikan..


Tadaa.. akhirnya sampai sudah makanan kami. Kami order, tomyam ayam, udang butter, sotong goreng tepung and telur dadar. 

Serius sedap. Berbaloi tunggu. Itu pun banyak kot kami 3. Aku lupa harga berapa, tapi RM100 lebih jugak, sebab kami ambik banyak. Nak makan jangan kedekut okey.

Kenyang
So, kepada sesapa yang mai Perlis, boleh singgah sini makan malam. Makan dia sedap, so berbaoi dengan harga. Kalau bayaq mahai tapi tak sedap, marah la jugakkan. 


Boleh search Api-Api Ikan Bakar kat FB. Parking kereta pun senang. 

Terima kasih kawan-kawan untuk trip ke Hatyai. Terima kasih untuk gambaq marveous. Terima kasih untuk segalanya. ;)

Share:

2 comments:

  1. sedap kan sini ? rare kalo ikan bakar dia kuah sambal santan hehe..
    tapi udang butter tu so so ja rasa. sebab brair sangat. i prefer yang kering. tpi ikut la tekak masing2 hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. betul, ikut tekak masing-masingkan.. kena cuba tu, ikan bakar kuah sambal santan, hihih..

      Delete