Pusat Sains Wilayah Kedah

Assalamualaikum.. haii..

Berzaman rasanya tak update blog. Bila bukak ja, rasa tak dak idea nak tulis. Macam ayat pun dah jadi serupa cipan. Peh tu asyik main tutup buka tutup buka la. Lastly tak bukak lama dah blog ni.

Dari aku nak merapu merabai, jom cerita basi nak share sikit. Aku memang suka share menda basikan..hehe..

Bulan September tahun lepas, (lama gilakan, hehe) lepas p ambik adik aku yang dah mula cuti semester, singgah ke Pusat Sains Wilayah Utara. Memang bekira-kira tu nak p tapi risau plak tak sempatkan. Tapi sampai jugak.

Tempat dia tak la sebesaq  Pusat Sains kat Bukit Kiara nu, tapi berbaloi la kalau p. Aku ni pun masuk-masuk jakun la jugak. Aku masuk hari tu free ja.Tak tau la kalau musim cuti ada bayaran kot kan.  Ada macam-macam benda kita boleh cuba. Banyak pengetahuan sains la yang kita boleh tau.

Sebelum bertukar menjadi power rangers


kayuh laju-laju


Ujian apa ntah ni


Yang ni paling best

"Hello sayang"

Ujian kegemokan mama dan aku

Bintang-bintang



Bayangan warna


Senang nak p, sebab tak besaq

Dari sini nampak Muzium Padi, sebelah ja

Kereta buatan Malaysia





Kalau nak p, dia berdekatan dengan Muzium Padi. Tapi kita akan jumpa muzium dulu, kemudian baru jumpa Pusat Sains ni. Depan dengan kolam renang.

Atau klik ja koordinat GPS: N 6° 11′ 27.7″, E 100° 19′ 29.4″

Ni alamat dia:

Pusat Sains Negara
Cawangan Wilayah Utara
Gunung Keriang
06500 Alor Setar, Kedah
Tel : +604-735 3373
Fax : +604-735 3386
Emel : psn[at]psn.gov.my
Nota : Kami boleh dihubungi pada waktu bekerja (Ahad – Khamis : 8:00 pagi hingga 5:00 petang).

Nota kaki: Sangat sesuai untuk bawak anak-anak ke sini. ;)

7 Comments

  1. hai Den...lamasis x singgah sini...still remember me

    wahh..perkogsian menarik..sis pun tak thau rupanya Pusa Sains ni ada cawangan kiranya di negeri lain pun ada lah ye selain di Kedah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak jm, kat kedah ni kira mewakili belah utara gitu..hehe..kat lain rasa cam tak dak , tak pasti plak..ngeh3..

      Delete
  2. Bila lah Pusat Sains tu dibuka sebab dulu pegi muzium padi tu rasa macam takder jer pusat sains nih...

    salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip !! tak pasti bila bukak, tapi memang kalau pegi muzium memang tak perasan sebab dia kat belakang lagi ;)

      Delete
  3. The last standard Xbox live One dispatch quantity Ms reported has been tens of millions of items, which often entered The fall of 2014, prior to getaway run.Minecraft has already been paying off with regard to MicrosoftTotal Xbox 360 program revenue fell by twenty percent to be able to $703 1000000, "because of purchaser desire for new generation associated with games consoles," Ms mentioned. Sum gaming console quantity chop down through 10 %, although Microsof company furthermore recorded lower berth revenue coming from 2d- along with next-party games along with components.
    FIFA 15 Coins PS3
    FIFA 15 Coins Xbox 360

    ReplyDelete
  4. den...
    adik hang da mcm hang da aku nengok...
    sejibik sejibon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.... mek, nanti aku hadiah keta mainan satu kat hang, :p

      Delete