Pages

nuffnag

Monday, August 1, 2011

Terinstall win 7 dua kali dalam 1 program dan bagaimana untuk remove?

Nak tulis tajuk membuatkan aku pikir berkali-kali sebab nak cari tajuk yang pendek. Nampaknya takdak. So jadi panjang berjela la jugak.hehe..

Masalah terjadi bila aku mula-mula belajaq macam mana nak install Win 7 ni. Maklum la, menda baru. Terjadi masa aku nak pilih drive. So dengan pandainya aku install di drive D. Kemudian bila dah sedaq tapi tak delete. Dan install la sekali lagi. Jadimya ada 2 la. Macam mana nak remove? Jawapannya adalah:

  1. Klik kat butang start dan taip msconfig;
  2. dan kita akan masuk dalam System Configuration;
  3.  pilih boot dan klik pada win yang nak delete (kalau ada 3 partion dan terinstall 3 sekali, buang la lagi 2 tu, tapi pastikan pilihan yang betul k);
  4. dan klik delete, aply dan ok;
  5. restart semula.
Selesai sudah. TQ to Mr. Nozo sebab tolong yer. Kalau nak lebih lagi boleh godek sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...