, ,

Cara membuka dua email dalam satu browser

Bagaimana untuk membuka lebih dari satu gmail dalam satu browser? Bos tanya semalam sebab katanya susah untuk buka dan tutup email. Oleh itu, saya pun godek punya godek punya godek, jumpa la. Memula..


  1.  buka gmail dulu;
  2. kemudian amik accounts settings;
  3. lihat pada multiple sign-in dan ia perlu ditukar kepada on. Klik pada edit seperti dibawah;

    4. Paparan seperti di bawah akan terpapar.

        Klik pada butang On dan klik pada semua kotak seperti contoh diatas. Kemudian savekan ia.

    5. Setelah siap paparan akan menunjukkan seperti ini, multiply sign-in telah berubah kepada on;
   


    6.  Sekarang kita boleh buka dua akaun gmail pada masa yang sama. Mudah ja kan.. ; )

Kalau ada sesapa yang tau cara lain leh kongsikan. Sharing is caring.. ; )


p/s : agak teraboq sikit ayat-ayat ini. Maaf yer.. hehe
Share:

6 comments:

  1. tq..cik Den...bende ni le yang awok caghi selame ni...bukan ape...awok ade 2 email gmail....bile ndak bukak salah satu...kene tutop dulu satu...baghu bulih bukak satu....payah....

    ReplyDelete
  2. hehehe..itu la pasai..la ni boleh bukak 2 email dah..

    ReplyDelete
  3. tq!! memang selalu menghadapi masalah ni. lepas ni senang sikit nak buat kerja. huhu

    ReplyDelete
  4. akhirnye ade jugak tutorial..ingtkan mmg x leh bukak 2 email sekali..nak buat keje 2 in 1 dah seng skang..hihi..thanks kak den..

    ReplyDelete
  5. tq2 :)

    SALAM KENAL..DONE FOLLOW U..FOLLOW BACK YE :) ^^

    ReplyDelete