Pages

nuffnag

Monday, June 1, 2015

Fort Cornwallis Penang

Assalamulaikum, uit...

Lepas solat jumaat kami balik hotel check in dulu. Kami tempah bilik kat Tune Hotel. Siap makan semua bagai, gerak ke Fort Cornwallis. Parking kat sini mudah ja, depan pintu masuk tu ja, cuma sedia duit. Lupa berapa harga.

Nak tau pasal sejarah Fort Cornwallis tu better layan kat sini, info terbaik. :)

Layan gambaq ja la no, hehe

Menjejak warisan



Mula-mula tertanya-tanya kenapa ada bunga, lepas baca baru paham
  Ada cerita yang mengatakan perempuan yang mandul akan hamil kalau letak bunga kat meriam Sri Rambai ni.


Poyo ja makcik 2 orang ni, haha
selfie kekunun

Maaf wahai sahabat, aku tahu hampa capek, tapi wa suka amik gambaq :p
Ni clock tower yang kat atas tu

View cantik pokok ni
Ni la model untuk Kota Fort Cornwallis!
Kat mana tempat ni?

Tadaaa....


Nak masuk sini tak salah kena rm10 dengan Mykad, kalau tak salah la, sebab lama sangat nak update entry nikan.. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...