Hello Perlis!! - Tasoh Lake

 Assalamualaikum!! Yuhuu!! Sambung part 2, lepas dah makan tu, bergerak la plak p Timah Tasoh. Time sampai kat kawasan tu macam kompius, tapi follow kereta banyak masuk la senang. Nak masuk kena bayaq berapa entah, rm10 kot, aku lupa dah. Sapa bayaq pun tak ingat dah. Kalau nak naik bot, kena jalan terus dari simpang masuk sini. Sebab naik bot kat atas sikit katanya.

Dah sampai pun tengahari dah. Panas lit lit tak payah kata apa la. Parking besaq, so tak payah risau.

                            Dia sedia satu khemah tu, so kena masuk dalam tu untuk sanitize diri. 

                                                                                    Bersihkan diri



 Tapi rasa best dah sampai. Dan tetiba nampak basikal. Terus ajak depa naik basikal, hahaha.. Ada motor and kereta api jugak, kalau yang bawak anak-anak tu.

Basikal - RM 5 (tak dak limit)

Motosikal -RM20 (ada masa, lupa la)

Kereta api -(RM5)

 Jangan risau, angin tak keluaq dah tayar basikal ni

Kat sini ada tempat penginapan, kalau rasa nak feeling lebih boleh la tempah kat sini. Kawasan sini memang luas. Hari kami p tu memang ramai. Kebetulan nampak macam ada expo ka apa ntah. Tu ramai orang kot. And satu lagi, lepas semua terkurung lama, ni baru orang start nak berjalan kot kan. Sebab adik aku cakap, dulu tempat ni sunyi ja. Aku tak ambil gambar sangat keadaan sekeliling, sebab nak feeling rest mai sini.

  
 Tadaaa, kami dah dapat geghek.. assaa..
 








 
    Letih tengah hari ghembang dok kayuh, dah la ada bukit sikit, rehat sat kat buaian, depan tasik. Memang best la, berangin la. Muna dok buat ayat ada boya plak..hahaha..


sambung kayuh lagi.. aku malas nak bubuh video kayuh basikal. riuh rendah betoi. hahah Letak kat ig, ada lagu, tak pa la, nampak perfect gitukan..hahaha




                                   Terima kasih untuk tripod azie untuk photo beramai-ramai















Kami bergerak dekat pukul 4 jugak la. Cadang tu nak p Wang Kelian, tapi asaq pun dak lagi, nak singgah makan lagi, rasa tak dan dah, so terpaksa la skip. InsyaAllah, p lain. Kami p makan kat tempat viral dalam tiktok. Nanti aku share next post.






1 Comments

  1. kalau tunggu malam,,ada lampu warna warni.. gemerlapan

    ReplyDelete