Reply 1988 Korean Drama

 Assalamualaikum.. haiii.. Aku nak share drama terbest abad ini. Cerita mengenai kekeluargaan, persahabatan dan ofcos percintaan. Drama ni tak salah 2015.  Ada 3 season reply ni start dengan Reply 1997, Reply 1994 and Reply 1988. Aku tak sempat nak tengok reply yang lain. Sebab banyak dok racun kata yang ni best, aku layan la. Tapi memang best la.

Paling aku suka watak Hye Ri. Memang jadi mengada-ngada dia. hahah.. Tapi rasa semua menjadi watak depa. 


 Cerita ni mengisahkan mengenai 5 sahabat dari zaman kanak-kanak sampai la remaja iaitu Duk Sun, Jung Hwan, Taek, Sun Woo and Dong Ryong. Dalam 5 orang ni, Dok Sun la paling susah. Tapi sama-sama family depa pun baik sangat. Akan tolong sama-sama.

Drama ni vibe dia lain, sebab macam kita zaman dulu-dulu. Zaman tak dak gajet dulu. Tapi sama yang duduk zaman 80an dia akan lebih terasa.

 
 

 

 
 
Ending dia macam sedih sebab bila semua dah besaq, semua pindah. Masing-masing dah ada kerjaya masing-masing. Tapi in real, watak dewasa Taek dengan Dok Sun dah mati pelakon tu.

0 Comments