Tale of The Nine Tailed Drama korea

 Assalamualaikum..uitt.. Bersama lagi kita melayan drama korea, hahaha.. 


Sebabkan ramai dok bercerita pasal drama ni, aku pun tengok la. Nasib baik ada wookie, so boleh layan la. 

Cerita ni pasal gumiho, iaitu musang berekor 9. Cerita dongeng ni selalu yang jadi gumiho watak dia perempuan, tapi kali ni yang jadi musang tu lelaki. Lain sikit la cerita ni. Okey sambung balik. Cerita mengisahkan pasal Lee Yeon (Lee Dong Wook) yang jatuh hati dengan manusia Ah Eum (Jo Bo Ah) yang lahir semula dan jadi Nam Ji Ah.

Dalam masa yang sama Lee Yeon ni ada selisih paham dengan adik dia Lee Rang (Kim Bum). Banyak la kejadian yang terjadi dia nak selamatkan buah hati dia and adik dia. Malas nak cerita panjang-panjang, sebab cerita dia berbelit. Dari zaman kuno sampai la zaman sekarang. Overall okey la drama ni, aku tak suka sangat sebab cerita cinta sangat, hahaha.. tapi aku layan sampai habis la. Tapi ada part- part yang best jugak la. 


Suka budak comel ni.. hihihi..




0 Comments