, , ,

Pressure Cooker

Assalamualaikum. haii..

Saja nak share beli pressure cooker. Motif? Mak mk sangat. hahaha..

Bulan puasa hari tu, aku gedik beli pressure cooker ni. Brand Morgan. Dah lama dok riki, akhirnya beli jugak. Kompius nak beli brand apa. Sebab ada macam-macam sangat. Lastly amik yang ni ja la. Tengok review kat Shopee bagus. Aku beli kat Lazada. harhahrhar.. Padahal aku dok tengok kat shopee sebab penghantaran murah lagi. Tapi sebab bulan puasakan banyak delivery orang beli online, aku tak sanggup nak tanggung risiko, risau periuk kemek ka, rosak ka. So, aku bayaq lebih sikit beli kat Lazada sebab hantar pakai GDEX. Order hari Isnin, rabu dah sampai weh. Hampa rasa?hahaha.. Aku order dari kedai yang sama, cuma kat shopee kedai ni memang banyak orang beli dah. Kat Lazada tak. (Nampak tak aku punya kajian nak beli periuk, hihihih..)

Nak beli noxxa, bukan aku buat berniaga pun. Tengok Philips pun okey. Sebab bukan la rajin sangat nak masak, amik yang ni ja la. Dapat 2 periuk, RM219 sahaja. Kalau 1 periuk ja, tak sampai RM200 pun.


Sifu-sifu pressure cooker kata nak pakai pressure cooker, perkara pertama masak sup tulang dulu. Lulus weh.hahha.. Lembut dan sekejap ja. Hewhewhew..

Cuma letak ayaq terlebih, time dah buka pressure dia tu, apa lagi, merebak air keserata ceruk, hahaha


Nota kaki: Orang lain dah lama pakai pressure cooker, air fryer la. Aku baru nak beli hahahah..
Share:

1 comment: