Buku Impian Jalanan - Teme

Assalamualaikum..haiii..
Aku nak share buku lain plak yang aku dah habis baca.

Impian Jalanan by Teme. Pasal buku kali ni, dia bercerita lebih kepada zaman kanak-kanak Ikiy. Apa yang diceritakan tu, terjadi ja dalam setiap zaman kanak-kanak kita. Aku pun.

Macam mana dia boleh melukis, dari kecik, dengan semangat dari orang sekeliling selain family, ada cikgu yang support di belakang. Macam mana nak membina keyakinan diri, nak berfikir waktu time kita kanak-kanak. Menarik bagi aku.

And bila dewasa, Ikiy menjadi seorang yang terlalu berfikir bak kata Ahmad. Dia berfikir jauh ke depan tetapi Ahmad adalah seorang sahabat yang sangat lah baiknya. Layankan ja la si Ikiy ni, hahahah..

Best untuk aku.

2 Comments

  1. ini yg pandai lukis tu kan?

    banyak lukisan ke dlm buku?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai!! tak dak pun, banyak cerita. ending ada la sikit gambaq-gambaq dia. :)

      Delete